dimecres, 25 de novembre del 2015

Hem anat a l'Escola de Natura de Can Miravitges


El passat dijous 19 de novembre vam anar a l'Escola de Natura Angeleta Ferrer a Can Miravitges, a fer una excursió i vam veure la masia i el seu entorn. 
La Montse ens va explicar què era i què és ara, i vam fer-li fotos. La masia havia estat construida el segle XVIII i era d'uns senyors molt rics. La casa servia perquè tots els veïns de l'entorn anaven a trepitjar el raïm per fer vi, per rentar la roba al safareig del costat de la masia i també per resar a la petita església que té la casa. Quan van morir els senyors la va heredar la filla i la va vendre a l'Ajuntament cap el 1978.
El 1979 va començar a ser Escola de Natura i li van posar el nom d'Angeleta Ferrer perquè fou una gran mestra de ciències naturals de l'època.
 Actualment la casa és un museu per visitar la realitat de l'època del segle XVIII i també hi viuen uns masovers que cuiden la casa i l'entorn. 


També vam veure què era un jardí i ens va agradar molt. Al costat vam veure un rusc d'abelles que feien mel. 

També vam veure una palmera que feia més de 18 metres d’ alçada. 
Hi havia dos patis que s'utilitzen per jugar quan els nens i nenes van a fer tallers. Després ens van ensenyar la cuina i vam veure com feien la mermelada uns nois més grans. Allà mateix s'hi fa el taller de pa, de formatges i sabons amb herbes aromàtiques.

Vam baixar a veure l’hort i vam veure carxofes, patates i tomàquets. Aquests horts són de diferents escoles de Badalona que van a plantar i cuidar l'hort un cop per setmana. Potser l'any vinent nosaltres tindrem un hort allà!!!

Mentre caminàvem per l'entorn de la casa era bonic sentir cantar els ocells, però costava molt perquè hi havia un tractor que feia soroll. Després vam veure el jardí de les papallones però haurem d'anar-hi a la primavera per veure-les!!! 

Ens va agradar molt conèixer Can Miravitges i tenim curiositat i moltes ganes de col·laborar amb ells. De moment el proper dia 17 anirem a fer una excursió per conèixer l’ entornuna mica més llunyà de Can Miravitges per conèixer el bosc de la Serra de Marina. Així, al gener anirem a reforestar arbres al bosc que s'han plantat des de l'escola de Natura. 

Us seguirem informant!!!

Notícia realitzada per tots els alumnes de la USEE. 

1 comentari:

  1. Hola sóc la Marta , m'agrada molt el bloc .
    Esta quedant molt xulo .

    ResponElimina