dissabte, 18 de novembre del 2017

Què és EXCEPCIONALES?

Comparteixo un parell de pàgines web molt interessants que divulgen notícies de Persones Sordes al món de l´art, cultura, la comunicació i la ciència i les llengües de signes de tot el món.

http://www.excepcionales.es
/http://escuelas.excepcionales.es/



(V.C. Andrews, del libro "Mi dulce Audrina")

Excepcionales és una iniciativa que parteix del concepte Deaf Gain, aprofitament de la sordesa, populartizat per Dirksen Bauman i Josep Murray, professors de la Universitat de Gallaudet, oposantse al terme de perdua auditiva, idea en sí mateixa negativa. Algo que no tenim, que s´ha perdut, l´audició.

Els professors d´alumn@s sords de la Universitat de Gallaudet (Washington) defineixen  Deaf Gain, com una restructuració de sord, com una forma de diversitat sensorial i cognitiva que té el potencial de contribuir al bé de la humanitat.

Amb freqüencia es conceben les persones sordes com perceptores d´ajuda, de caritat, necesitades de recolzament. Els problemes, i les barreres les tenen les persones sordes.

Des de l´altra punt de vista, la sordesa és riquesa, les persones sordes contribueixen a la societat, són autònomes i beneficíen al desenvolupament de la societat.

Espero que us hagi agradat!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada